Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-03@01:23:36 GMT

وامِ بانک‌ها، خرج چه چیزهایی می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۷۷۰۶۲۳

وامِ بانک‌ها، خرج چه چیزهایی می‌شود؟

رویداد۲۴-بر مبنای گزارش منتشرشده در پنج ماه نخست سال‌جاری، حدود 210 هزار میلیارد تومان انواع تسهیلات به بخش‌های اقتصادی واگذار شده است؛ رقمی که در مقایسه با بازه زمانی مشابه در سال گذشته حدود 4/ 17 درصد افزایش یافته‌است.
همچنین بر مبنای آمارهای بانک مرکزی در مرداد ماه سال‌جاری حدود 55 هزار میلیارد تومان تسهیلات جدید پرداخت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رقمی که حکایت از افزایش 33 درصدی پرداخت تسهیلات ماهانه در ماه میانی تابستان در مقایسه با میانگین تسهیلات پرداختی ماهانه در ثلث ابتدایی سال دارد.
بر مبنای آمارهای منتشرشده از سوی بانک‌مرکزی، بیشترین بخش از مجموعه تسهیلات پرداخت‌شده در 5 ماه نخست سال با هدف تامین سرمایه در گردش به بنگاه‌های اقتصادی پرداخت شده‌است. حجم تسهیلات اعطا شده برای تامین سرمایه در گردش بخش‌های مختلف اقتصادی در سال‌جاری، در مقایسه با سال گذشته حدود 14 هزار میلیارد تومان (معادل 4/ 11 درصد) افزایش یافته ‌است. در بین بخش‌های مختلف اقتصادی بیشترین تسهیلات اعطاشده طبق روال گذشته به بخش خدمات تخصیص داده شده است. بر اساس آمارهای بانک مرکزی حدود 42 درصد از تسهیلات شبکه بانکی کشور در سال گذشته به بخش خدمات واگذار شده‌است.
به این ترتیب سهم تسهیلات اعطاشده به بخش خدمات در 5 ماه نخست سال‌جاری در مقایسه با تسهیلات اعطاشده به این بخش در ثلث نخست سال حدود 5/ 1 درصد افزایش یافته است. این تسهیلات در قالب 8/ 1 میلیون فقره وام واگذار شده است. مقدار میانگین هر فقره وام اختصاص دادهشده به بخش خدمات نیز حدود 85میلیون تومان بوده‌ است.
بخش صنعت و معدن نیز با در اختیار داشتن سهم 31 درصدی از مجموع تسهیلات اعطا شده به شبکه بانکی کشور، پس از بخش خدمات بیشترین سهم را از مجموع تسهیلات اعطاشده به واحدهای اقتصادی در 5 ماه نخست سال‌جاری در اختیار داشته است. بیشترین تسهیلات اعطا شده به این بخش نیز با هدف تامین سرمایه در گردش واحدهای صنعتی اعطا شده است. بر مبنای آمارهای بانک مرکزی، در 5 ماه نخست سال‌جاری حدود 54 هزار میلیارد تومان تسهیلات با هدف تامین سرمایه در گردش واحدهای صنعتی تخصیص داده شده است. این رقم حدود 85 درصد از مجموع تسهیلات اعطا شده به بخش صنعت را به خود اختصاص داده است، این در حالی است که در 5 ماه نخست سال گذشته حدود 87 درصد از تسهیلات اعطا شده به بخش صنعت، صرف تامین سرمایه در گردش واحدهای صنعتی شده‌بود.
در میان سایر بخش‌ها نیز بخش بازرگانی در حدود 15 درصد و بخش‌های ساختمان و کشاورزی در حدود 5/ 7 درصد از مجموع تسهیلات اعطایی به شبکه بانکی در 5 ماه نخست سال‌جاری را به خود اختصاص داده‌اند.
بر اساس آمارهای منتشر شده از سوی بانک‌مرکزی در 5 ماه نخست سال‌جاری در حدود 64 درصد از مجموع تسهیلات اعطایی صرف تامین سرمایه در گردش بخش‌های مختلف اقتصادی شده است. این نسبت در مقایسه با بازه زمانی مشابه در سال گذشته در حدود 5/ 1 درصد افزایش یافته‌است. حجم تسهیلات اعطا شده با این هدف نیز در مقیاس نقطه به نقطه در حدود14 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است. همچنین در 5 ماه نخست سال‌جاری در حدود 15 درصد از مجموع تسهیلات اعطا شده به بخش‌های اقتصادی صرف طرح‌های توسعه‌ای (ایجاد، تعمیر و توسعه) شده است. به این ترتیب سهم امور توسعه‌ای از مجموع تسهیلات اعطایی به بخش‌های مختلف در مقایسه با 5 ماه نخست سال گذشته در حدود 7/ 1 درصد و در مقایسه با 4 ماه نخست سال‌جاری در حدود 8/ 0 درصد افزایش یافته است. همچنین در حدود 7 درصد از مجموع تسهیلات اعطایی در بازه زمانی مورد بررسی به خرید کالای شخصی اختصاص داده شده است. این رقم در مقایسه با بازه زمانی مشابه در سال گذشته، در حدود 4 درصد کاهش یافته است. این در حالی است که سهم تسهیلات اختصاص داده شده به خرید کالای شخصی در بازه مورد بررسی در مقایسه با ماه پیشین در حدود 5/ 0 درصد افزایش یافته است.
آمارهای منتشر شده نشان می‌دهد که در ماه میانی تابستان، حجم تسهیلات پرداخت‌شده برای خرید مسکن در بخش‌های مختلف اقتصادی در مقایسه با ماه پیشین در حدود 6/ 2 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است. از این حجم افزوده‌شده در حدود 2 هزار میلیارد تومان صرف خرید واحدهای جدید مسکونی (در بخش مسکن) شده است.
به این ترتیب افزایش شتاب پرداخت تسهیلات با هدف خرید مسکن در میانه تابستان سال‌جاری باعث شده است که تسهیلات اختصاص داده شده به این هدف، در مقیاس نقطه به نقطه در حدود 30 درصد افزایش یابد. افزون بر این در 5 ماه نخست سال‌جاری در حدود 2 هزار میلیارد تومان تسهیلات صرف ایجاد واحدهای مسکونی جدید شده‌است. رقمی که در مقایسه با بازه زمانی مشابه در سال گذشته در حدود 25 درصد افزایش یافته است. به این ترتیب می‌توان گفت در 5 ماه نخست سال‌جاری تسهیلات اعطاشده بابت خرید یا ایجاد واحد مسکونی جدید در مقایسه با سال گذشته بیشتر از 25 درصد افزایش یافته است؛ امری که می‌توان آن‌را نشانه‌ای از بازگشت رونق نسبی به بخش پیشران اقتصادی تفسیر کرد.
منبع: دنیای اقتصاد



منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۷۰۶۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تماس بیش از ۱۰ هزار اصفهانی با ۱۳۷ در هفته نخست اردیبهشت

رئیس مرکز ارتباط مردمی شهرداری اصفهان گفت: در هفته نخست اردیبهشت سال جاری حدود ۱۰ هزار و ۵۰۰ تماس از سوی شهروندان با سامانه ۱۲۵ دریافت شد که از این تعداد ۳۵۰۰ تماس موضوع مشاوره‌ای بوده است.

محمد قاسمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه در هفته نخست اردیبهشت سال جاری حدود ۱۰ هزار و ۵۰۰ تماس از سوی شهروندان با سامانه ۱۲۵ دریافت شد، اظهار کرد: از این تعداد ۳۵۰۰ تماس موضوع مشاوره‌ای و حدود ۷۰۰۰ تماس موضوعاتی بود که شهروندان نکاتی را مطرح کردند که به مناطق اعلام شد و پیگیر هستیم تا در سریع‌ترین زمان ممکن به نتیجه برسد.

وی با بیان اینکه هفته گذشته درخواست‌های اجرایی بیشتر بود، افزود: با توجه به وزش باد در هفته گذشته و بارش در نقاط شهر اصفهان، افزایش تماس‌ها را در این دو حوزه بیشتر شاهد بودیم و حدود ۲۰۰۰ تماس فوری داشتیم که در قیاس با هفته‌های گذشته افزایش قابل توجهی داشت، همچنین رفع خطر موضوعاتی که مطرح شده بود بیشترین آمار را به خود اختصاص داد.

رئیس مرکز ارتباط مردمی شهرداری اصفهان با اشاره به موضوعات رفع خطر تصریح کرد: و رفع خطر درختان اعم از شکستگی شاخه، سقوط درخت یا شاخه درختان موضوع اول و پس از آن رفع خطر حفره‌ها موضوع دوم بود که با جدیت توسط همکارانم در شهرداری اصفهان پیگیری شد و امیدواریم به نتیجه لازم برسد.

قاسمی خاطرنشان کرد: همکارانم در منطقه ۶، حوزه معاونت ترافیک برای روان‌سازی ترافیک چهارراه فرایبورگ اقدام کردند که از طرف شهروندان برای انجام این کار قدردانی می‌کنم، همچنین حوزه نت منطقه ۳، مشکل روشنایی بوستان‌های محلی خیابان سنبلستان را رفع کردند.

کد خبر 748852

دیگر خبرها

  • بانک‌ها هیچ دلیل و علاقه‌ای برای پرداخت وام به مردم ندارند!
  • پرداخت تسهیلات جهت مقاوم سازی مسکن روستایی در کهگیلویه و بویراحمد
  • رئیس جمهور ۲۰ اردیبهشت به قم سفر می‌کند
  • رئیس جمهور ۲۰ و ۲۱ اردیبهشت به قم سفر می‌کند / عملکرد بانک‌های استان در این سفر بررسی می‌شود
  • امضای بیش از ۵۷ درصد از کل تعهدات پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن در بانک مسکن
  • اعلام آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن
  • پرداخت ۵.۶ همت تسهیلات ازدواج و فرزند آوری در سال جاری
  • پرداخت تسهیلات مسکن روستایی در کهگیلویه و بویراحمد به ۶۲ درصد رسید
  • پرداخت بیش از ۵.۶ همت تسهیلات ازدواج و فرزند آوری از ابتدای سال تاکنون
  • تماس بیش از ۱۰ هزار اصفهانی با ۱۳۷ در هفته نخست اردیبهشت